اتاق لباس در خانه یا عبارت انگلیسی آن یعنی واک این کلوزت اتاقی است که در طراحی داخلی منزل به کمددیواری، کشو، رگال لباس و… مجهز است. در حقیقت این نوع کمد لباس یک کمد بزرگ و لاکچری است که فرد میتواند بهراحتی وارد آن شود، در آن قدم بزند و لباسهای خود را در آن تعویض کند.
این اتاق لباس لاکچری از جذابترین فضاهایی است که میتواند در یک منزل وجود داشته باشد. مهمترین نکات در طراحی این نوع اتاق لباس در خانه رعایت اصول دکوراسیون واک این کلازت برای دستیابی به یک نتیجه ایدهآل است. در این مقاله از گروه آرت دیزاین به مدیریت حسام سلیمانی طراحی و اجرای این نوع اتاق لاکچری مخصوص لباسها را بررسی میکنیم.
منظور از واک این کلوزت چیست؟
کلمه واک این کلوزت (walk in closet) یک اصطلاح انگلیسی است که معنای تحتاللفظی آن قدمزدن در کمد است. منظور از واک این کلازت یا کلازت، فضاهای بزرگ و کمدهایی است که در آن لباس، کفش، البسه مختلف و… نگهداری میشود و افراد خانواده از آن فضا برای تعویض لباسهای خود استفاده میکنند. این اتاق لباس در خانه کاملاً متفاوت از کمد دیواریهای معمولی است.
شاید تصور شود این نوع اتاق لباس لاکچری ابداع کشورهای غربی است؛ ولی در حقیقت اینطور نیست. ایرانیان نیز از گذشته دور محلی به نام گنجه را برای نگهداری لباس و حتی تعویض آن در نظر میگرفتند. گرچه این گنجهها مانند واکاین کلوزتهای امروزی شیک و لاکچری نبودند؛ ولی درهرحال در بین اجداد و گذشتگان ما رواج داشتند.
انواع اتاق لباس لاکچری
واک این کلازت انواع مختلفی دارد که معمولترین نوع آن انواع مستطیلشکل یا خطی هستند. در کوچکترین نوع واک این کلوزتها فضای کافی برای قدمزدن دو نفر وجود دارد. انواع دیگر این اتاقهای تعویض و نگهداری لباس عبارتاند از:
- واک این کلازت U شکل
- واک این کلازت L شکل
- واک این کلازت یکطرفه
- واک این کلازت دوطرفه
- واک این کلازت سهطرفه
- واک این کلازت جزیرهای
ابعاد اتاق لباس واک این کلوزت
یکی از موارد مهم برای طراحی و اجرای اتاق واکاین کلوزت، ابعاد آن است. بر اساس استانداردهای معماری، حداقل فضای لازم برای طراحی اتاق لباس در خانه، 6 متر است. بر اساس استانداردهای مشخص شده این اتاق باید حداقل فضای لازم برای قدم زدن آزادانه 2 نفر را داشته باشد.
در مواردی مشاهده شده است که از فضایی در حدود 2.5 متر برای طراحی و اجرای واک این کلازت یکنفره هم استفاده میشود. همچنین درباره عمق کمد دیواری مخصوص لباسها بهترین اندازه، عمق 60 سانتیمتری است. کمترین اندازه استاندارد برای این منظور 45 سانتیمتر درنظر گرفته میشود.
قسمت های مختلف اتاق لباس در خانه
در طراحی داخلی مسکونی، درنظرگرفتن فضایی برای واک این کلوزت میتواند آن را به خانهای لاکچری با فضایی خاص تبدیل کند. این اتاقهای لاکچری لباس از قسمتهای مختلفی تشکیل شدهاند که عبارتاند از:
1. کمد دیواری
کمددیواری اولین و اصلیترین بخش واک این کلازت است. فضای کمددیواری در اتاق لباس واک این کلازت در ابعاد و تقسیمبندیهای مختلف طراحی میشود که عبارتاند از:
- طبقه مخصوص کلاهها
- قفسه بزرگ برای چمدانها
- فضای مخصوص گاوصندوق
- طبقه مخصوص کیف و کفشها
- انواع کشو در اندازه و ابعاد مختلف
- طبقه مخصوص حولهها و ملافهها
- آویز بلند برای ماکسیها و لباسهای قدی
- آویز کوتاه برای لباسهای متوسط تا کوتاه
- انواع طبقه و تقسیمبندی برای لباسهای تاشده
2. کشوها
بخش دیگر واک این کلوزت کشوها هستند که در مدلها و ابعاد مختلف وجود دارند. انواع کشوهای اتاق لباس در خانه عبارتاند از:
- کشو مخصوص عینکها
- کشوهای مخصوص لباسهای زیر
- کشوهای کمعمق برای کراوات و پاپیون
- کشوهای مخصوص پیراهنهای مردانه
- کشوهای دارای عمق و ارتفاع زیاد برای لباسهای بلند
- کشوهای مخصوص قراردادن اکسسوریهای مختلف
- کشوهای تقسیمبندیشده مخصوص لوازم آرایشی
- کشوهای مخصوص کمربند و اکسسوریهای چرمی
- فضای اختصاصی برای نگهداری روسری، شال و دستمالگردن
3. فضای تعویض لباس
بخش دیگر واک این کلوزت مخصوص تعویض لباس است. برای این بخش نیز باید طراحی به صورتی باشد که فرد از بودن در آن احساس رضایت و همچنین آزادی عمل داشته باشد. المانهای مورداستفاده در فضای تعویض واک این کلازت عبارتاند از:
- میز آرایش برای گریم و میکاپ
- زیرپایی، پاف، اتومان یا صندلی برای نشستن
- آینه در اندازههای مختلف قدی و کوتاه برای پرو لباس
- نیمکت یا صندلی برای راحتی هنگام تعویض لباس
نکات مهم در دکوراسیون واک این کلازت
همانند هر نوع طراحی و اجرای پروژه مسکونی و غیرمسکونی، برای طراحی دکوراسیون واک این کلوزت نیز باید تمام اصول رعایت شود تا فضایی دلنشین و آرام برای نگهداری و تعویض لباسها ایجاد شود. نکات مربوط به دکوراسیون اتاق لباس در خانه عبارتاند از:
1. اهمیت رنگ در طراحی واک این کلوزت
هنگام ورود به فضای جدید، اولین چیزی که نظر هر بیننده را جلب میکند رنگ است. ازآنجاییکه اتاقهای لباس پنجره ندارند بهتر است از رنگهای روشن مانند سفید، عاجی، شیری، کرم و بژ استفاده کنید. استفاده از رنگهای گرم و لطیف در ترکیب با رنگهای روشن و نورپردازی مناسب در فضای واکاین کلوزت موجب بازتاب نور و رنگ روی صورت شده و فضایی شاداب خلق میکند. رنگهایی مانند بنفش، یاسی، قرمز و صورتی در ترکیب با رنگهای روشن بسیار مناسب هستند.
2. نورپردازی
به دلیل عدم وجود پنجره در فضای واک این کلوزت، نورپردازی این بخش از خانه اهمیت زیادی دارد. استفاده از ترکیب نورهای آفتابی و مهتابی میتواند نور طبیعی را شبیهسازی کند. استفاده از آینههای بزرگ، نورپردازی داخل قفسهها و کمدها نیز میتواند نور لازم برای میکاپ، آرایش و تعویض لباس را فراهم کند.
3. نظم و دیسیپلین
محیط واک این کلوزت باید فضایی کاملاً منظم و طبق اصول باشد. نباید اتاق لباس لاکچری را به انبار لباس تبدیل کنید. نورپردازی اصولی و زیبا، رنگهای متناسب با فضا، استفاده از چوبها و متریالهای مرغوب برای ساخت کشوها، میز آرایش، پاف، و… همگی باید در بهترین حالت باشند.
به همین دلیل لازم است از انواع کمد، قفسه، کشوها و رگال برای نظم بخشیدن به اتاق لباس استفاده کنید. از پارچههای ساتن، خز، کتان، مخمل و هر نوع بافت دیگر برای تزریق لطافت و راحتی به فضا استفاده کنید.
جمعبندی
در بسیاری از خانههای لاکچری با فضای بزرگ، بخشی به نام واک این کلوزت وجود دارد که معنای تحتاللفظی آن به معنای قدمزدن در کمد است. در حقیقت این بخش مخصوص نگهداری انواع مختلف لباس، پوشاک، کفش، اکسسوریهای مختلف، تعویض لباس و آرایش و میکاپ است. در طراحی این اتاق لباس لاکچری، باید از انواع مختلف کمد، کشوها، آینههای قدی و کوچک، میز آرایش، صندلی، پاف، نیمکت و… استفاده شود.
انواع مختلف اتاق لباس در خانه وجود دارد که برخی از آنها شامل اتاق لباس یکطرفه، دوطرفه، جزیرهای، U شکل و L شکل است. همانند طراحی دکوراسیون هر فضای دیگر، در طراحی داخلی واک این کلوزت نیز باید به رنگ، نورپردازی و متریالهای مورداستفاده دقت کرد. وجود نظم، دیسیپلین و لطافت و راحتی لازمه داشتن یک اتاق لباس لاکچری است.
گروه طراحی داخلی آرت دیزاین به مدیریت حسام سلیمانی با تلفیق هنر، تجربه و خلاقیت تلاش میکند بهترین طراحی داخلی دکوراسیون را از خود به یادگار بگذارد. برای مشاوره در زمینه طراحی داخلی و کسب اطلاعات بیشتر به صفحه تماس با ما مراجعه کنید.